Biografie

Na zijn opleiding percussie in Utrecht is Angelo vertrokken naar West-Afrika om zich te verdiepen in de bijzondere polyritmiek van de balafon en handdrums. Hij verbleef een jaar binnen de Wolof-, Mandingo-, Fula- en Jolastam. Dit is voor hem een bijzondere ervaring geweest, waar hij veel van de ritmes uit deze culturen heeft geleerd. Terug in Nederland begon hij een carrière binnen de Nederlandse lichte muziek in theater en diverse podia. Hij werkte o.a. samen met BL Ø F, Henk Westbroek, Marco Borsato, Gerard Joling, Rene Froger en veertien jaar de Edwin Evers Band.
Hij tourde internationaal met Eddie Floyd, Magna Carta, Eric Taylor en Otis Redding III.
Angelo zat gedurende een aantal jaren in The Voice Of Holland band en werkte regelmatig mee bij het AVRO’s Kinderprinsengrachtconcert. Hij is als studiomuzikant hoorbaar op een scala aan cd’s van diverse artiesten en projecten. Door zijn fascinatie voor klanken heeft Angelo zich gespecialiseerd in de Balafon en Handpans. Naast uitvoerend artiest is Angelo componist en heeft hij verschillende soundtracks gecomponeerd voor televisieprogramma’s, documentaires, bedrijfsfilms en reclames.

Hij zat gedurende 15 jaar in BEARproject waar zij twee awards kregen:
Gouden Roos Luzern 2006 en beste muziek show: Gospel in Paradiso Amsterdam.
1e prijs WACC/SIGNIS (Prix Europa) Europese televisie festival, Kristiansand, Noorwegen in category 3, reflectie, aanbidding en meditatie: IKON Stille Nacht.

In 2018 is Angelo gestart met een nieuw project ‘Music in Color’ waar hij samenwerkt met kunstenaar Ingid Jansen.
Hij is inmiddels begonnen aan een nieuw avontuur met Mike Boddé en Johannette Zomer.

Angelo van den Burg