Biografie

Na zijn opleiding percussie in Utrecht is Angelo vertrokken naar West-Afrika om zich te verdiepen in de bijzondere polyritmiek van de balafon en handdrums. Hij verbleef een jaar binnen de Wolof-, Mandingo-, Fula- en Jolastam. Dit is voor hem een bijzondere ervaring geweest, waar hij veel van de ritmes uit deze culturen heeft geleerd. Terug in Nederland begon hij een carrière binnen de Nederlandse lichte muziek in theater en diverse podia. Hij werkte o.a. samen met BL Ø F, Henk Westbroek, Marco Borsato, Gerard Joling, Rene Froger, Willeke Alberti, Is Ook Schitterend, Normaal en zat veertien jaar in de Edwin Evers Band.
Hij tourde internationaal met Eddie Floyd, Magna Carta, Eric Taylor, Ian Matthews en Otis Redding III.
Angelo zat gedurende een aantal jaren in The Voice Of Holland band en werkte regelmatig mee bij diverse muziekprogramma’s op tv; Just the Two of Us het AVRO’s Kinderprinsengrachtconcert en de jubileumtournee 35 jaar Kinderen voor Kinderen. Hij is als studiomuzikant hoorbaar op een scala aan cd’s van diverse artiesten en projecten. Door zijn fascinatie voor klanken heeft Angelo zich gespecialiseerd in de Balafon en Handpans. Naast uitvoerend artiest is Angelo componist/producer en heeft hij verschillende soundtracks gecomponeerd voor televisieprogramma’s, documentaires, bedrijfsfilms en reclames.

Angelo van den Burg

Hij zat gedurende 15 jaar in BEARproject waarmee zij twee awards ontvingen: Gouden Roos Luzern 2006 en beste muziek show: Gospel in Paradiso Amsterdam. 1e prijs WACC/SIGNIS (Prix Europa) Europese televisie festival, Kristiansand, Noorwegen in category 3, reflectie, aanbidding en meditatie: IKON Stille Nacht.

In 2018 is Angelo gestart met een nieuw project ‘Music in Color’ waar hij samenwerkt met kunstenaar Ingid Jansen, Hij is inmiddels begonnen aan een nieuw avontuur met Mike Boddé en Johannette Zomer.

Vanaf 1 januari 2021 heeft Angelo zijn deuren geopend van zijn een eigen studio; Studio Music in Color gevestigd in Kortenhoef. Het is een broedplaats voor muziek en tekst. Hij schrijft en neemt hier zijn eigen muziek op, werkt samen met gerenommeerde musici.